Начин на приготвяне
Първо, изпечете суджука на скара. Нарежете на едри парчете и оставете в глинена тавичка под капак.
Нарежете лука на полумесеци, гъбите на шайби, пресните и печените чушки на парчета.
Загрейте олиото в тиган и започнете задушаването на зеленчуците. Първо - лука до прозрачност, добавете гъбите и чесъна, после пресните чушки и в края печените чушки.
Като останат на мазнина, добавете червения пипер и доматите. Разредете с малко бульон.
Овкусете със солта и пипера. Добавете парчетата суджук към зеленчуците. Оставете ястието да къкри на слаб огън за около 30 мин, като разбърквате от време на време.
Поднесете сръбска Мучкалица в глинен съд, поръсена с магданоз и прясно изпечена питка.