Кюфтета в бял сос

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
948307819
16/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Тези класически кюфтета в бял сос са наслада за сетивата и изискано ястие за всеки повод. Многократно изпитана и сготвена рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с лука и магданоза, добавете ориза, яйцето и чубрицата. В тенджера с вряща вода пуснете бульона и едно по едно вече оформените кюфтенца, които предварително са оваляни в брашно. Варете ги докато набъбне оризът.

В дълбок тиган загрейте маслото и в него сипете предварително смесените яйца, кисело мляко и брашно. Бъркайте на слаб огън до сгъстяването на сместа.

Гребвайте от бульона, в който са варени кюфтета и бъркайте непрекъснато. Трябва да се получи гъст сос. Сервирайте кюфтетата, залети със соса и поръсете с магданоз.

Рейтинг

5 56
4 35
3 11
2 6
1 0
Дай твоята оценка: