Кюфтета в бял сос

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9493943k
16/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Тези класически кюфтета в бял сос са наслада за сетивата и изискано ястие за всеки повод. Многократно изпитана и сготвена рецепта"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • ориз - 100 г
  • магданоз - 4 стръка
  • бульон - 1 зеленчуков
  • брашно - за овалване
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • ЗА СОСА
  • брашно - 3 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка (200 г)
  • масло - 50 г
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с лука и магданоза, добавете ориза, яйцето и чубрицата. В тенджера с вряща вода пуснете бульона и едно по едно вече оформените кюфтенца, които предварително са оваляни в брашно. Варете ги докато набъбне оризът.

В дълбок тиган загрейте маслото и в него сипете предварително смесените яйца, кисело мляко и брашно. Бъркайте на слаб огън до сгъстяването на сместа.

Гребвайте от бульона, в който са варени кюфтета и бъркайте непрекъснато. Трябва да се получи гъст сос. Сервирайте кюфтетата, залети със соса и поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
556
435
311
26
10
Дай твоята оценка: