Начин на приготвяне
Омесете каймата с лука и магданоза, добавете ориза, яйцето и чубрицата.
В тенджера с вряща вода пуснете бульона и едно по едно вече оформените кюфтенца, които предварително са оваляни в брашно. Варете ги докато набъбне оризът.
В дълбок тиган загрейте маслото и в него сипете предварително смесените яйца, кисело мляко и брашно. Бъркайте на слаб огън до сгъстяването на сместа.
Гребвайте от бульона, в който са варени кюфтетата и бъркайте непрекъснато. Трябва да се получи гъст сос.
Сервирайте кюфтетата, залети със белия сос и поръсете с магданоз.
Ако обичаш кюфтенца, опитай и кюфтета ни с доматен сос или нашите цариградски кюфтенца.
Коментари
Добър апетит.