Начин на приготвяне
Натрошете маята в топло прясно мляко, добавете захарта и 2 с.л. бяло брашно.
Оставете на топло да шупне. Сипете двата вида брашно в голяма купа и оформете кладенче.
Сипете маята, двата вида мазнина, сол, яйцата и разбъркайте добре.
Замесвате средно меко тесто и оставяте намазано с олио и покрито с фолио за 1 час да втаса.
Кашкавалът се нарязва на малки кубчета, сиренето се натрошава. Късате малки топчета като мандаринка, в средата сложете кашкавалче и оформете топче.
Наредете ги в тава, намазана с мазнина, като започнете от средата. Поръсете сиренето между топките и оставате във фурната на 50°C, докато се напълни тавата.
Намажете с разбито яйце и олио, поръсете галета върху всяко топче.
Увеличете градусите на 180 °C и печете пухкавите милинки до готовност.
Извадете и покривате с кърпа да останат меки.
Страхотни са за закуска чудни милинки с лимец и бяло брашно!
Добър апетит!