Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Чудни милинки с лимец и бяло брашно

Чудни милинки с лимец и бяло брашно

Чудни милинки с лимец и бяло брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Страхотни са за закуска чудни милинки с лимец и бяло брашно!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 300 мл
  • мая - 20 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • мас - 3 с.л. разтопена с връх
  • олио - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • лимец брашно - 1 ч.ч.
  • бяло брашно - 3 ч.ч.
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г
  • за намазване
  • яйца - 1 цяло + 2 с.л. олио
  • галета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята в топло прясно мляко, добавете захарта и 2 с.л. бяло брашно.

Оставете на топло да шупне. Сипете двата вида брашно в голяма купа и оформете кладенче.

Сипете маята, двата вида мазнина, сол, яйцата и разбъркайте добре.

Замесвате средно меко тесто и оставяте намазано с олио и покрито с фолио за 1 час да втаса.

Кашкавалът се нарязва на малки кубчета, сиренето се натрошава. Късате малки топчета като мандаринка, в средата сложете кашкавалче и оформете топче.

Наредете ги в тава, намазана с мазнина, като започнете от средата. Поръсете сиренето между топките и оставате във фурната на 50°C, докато се напълни тавата.

Намажете с разбито яйце и олио, поръсете галета върху всяко топче.

Увеличете градусите на 180 °C и печете пухкавите милинки до готовност.

Извадете и покривате с кърпа да останат меки.

Страхотни са за закуска чудни милинки с лимец и бяло брашно!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: