Начин на приготвяне
В съд се слага топлото прясно мляко, маята, 1 с.л. от брашното и захарта.
Разбърква се и се оставя малко време докато започне да шупва.
Добавят се разбити 2 яйца, сиренето, половината масло и 1/3 от кашкавала.
Бърка се и се добавят брашното и солта. Получава се гъсто и лепкаво тесто.
С намазнени пръсти се оформят топчета и се слагат в тавичка на разстояние едно от друго.
Моята тавичка е правоъгълна, около 20х30 см, и се получават 12 топчета. Съдът се покрива и се оставя на топло да втаса тестото - около 30-40 мин.
Към останалото масло се добавят другите 2 яйца, киселото мляко и сол. Разбърква се и се заливат милинките.
Пекат се на студена фурна на 180 градуса за 30 минути. След това се поръсват с останалия кашкавал и се запича до готовност.
Рецептата е за 12 БПВМ.
Милинките с лимецово брашно по Зоната са много вкусни.