Вратни пържоли с гъби и сос от червено вино в гювеч

ИивинкаИивинка
Новак
59
16
303
12/01/2020
"Само ако знаете с какво е пълен този гювеч, ще се приберете за вечеря по-рано от обикновено - добре де, ще ви кажем - с вратни пържолки с гъби и сос от червено вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 671
  • Преглеждания за месеца6670
  • Преглеждания за седмицата241
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр. вратни
  • лук - 1 голяма глава
  • гъби - 500 г
  • вино - 1 чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте пържолите.

Нарязвате лука на дълги и не много тънки жулиени. Гъбите измивате, нарязвате на две и леко ги заварете с малко сол.

Когато сте готови с всичко, е време да редим в гювеча.

Най-отдолу слагаме лук, гъби, вратни пържоли. Така редувате всичко. Най-отгоре завършете с малко лук и гъби.

Сложете в студена фурна гювеча на 200 градуса. След половин час извадете гювеча и залейте вратните пържоли, лука и гъбите с чаша вино.

Намалете фурната на 150 градуса и печем за 1 час до готовност.

Вратните пържоли с гъби и сос от червено вино в гювеч са готови!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар