Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли със сос от манатарки

Вратни пържоли със сос от манатарки

Хубена СлавоваХубена Славова
Новак
131031863
Вратни пържоли със сос от манатарки
Снимка: Хубена Славова
1 / 2
16/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Пържоли и манатарки - истинска любовна кулинарна история"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1.2 кг без кост
  • манатарки - 300 г
  • прясно мляко - 1/2 л
  • брашно - 1.5 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 200 мл
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинският врат на пържоли, като всяка е около 200 грама. Начукваме ги със сол и черен пипер.

Слагаме ги в тавичка с малко мазнина, заливаме ги с виното и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.

В малка тенджера запържваме брашното с олиото и маслото. Добавяме прясното мляко до получаване рядка хомогенна смес.

Почистваме и нарязваме манатарките на на лентички. И ги добавяме към сместа от брашно и мляко.

Почистваме чесъна и го нарязваме на ситно. Добавяме го към гъбите.

Разбъркваме добре. Обръщаме месото и добавяме гъбения сос. Запичаме 30 минути или до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: