Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки свински вратни пържоли с вино

Крехки свински вратни пържоли с вино

Крехки свински вратни пържоли с вино
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Най-лесният начин да покорите един мъж е да му приготвите крехки свински вратни пържоли с вино"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 800 г
  • течна сметана - 150 мл
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и овалваме пържолите с универсална подправка.

Сипваме течната сметана в купа и накисваме пържолите.

Така престояват два часа.

В тиган сгорещяваме олиото. Изваждаме пържолите от сметаната и ги слагаме в тигана да се запечатат леко от двете страни.

Подреждаме пържолите в тавичка. Наливаме в тавичката бялото вино и малко вода.

Завиваме тавичката с фолио и я слагаме в предварително загрята фурна да се пекат на 200 градуса за час и половина.

Десет минути преди да ги извадим, махаме фолиото за да се зачервят леко.

Сервираме ги топли със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
супер са, обичам ги и аз по този начин
30.04.2016 23:42
1
Покажи всички подкоментари