Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински вратни пържоли с гъби, топено сирене и вино

Свински вратни пържоли с гъби, топено сирене и вино

PressyPressy
Чирак
399954
Свински вратни пържоли с гъби, топено сирене и вино
Снимка: Pressy
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр. вратни
  • печурки - 250 г
  • бяло вино - 100 - 150 мл
  • топено сирене
  • масло
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • олио
  • чесън - на прах
  • лимони - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се овкусяват с черния пипер, червения пипер и солта, след което ги оставяме да престоят 20 минути на хладно.

Поставяме в подсолена вряща вода и варим около 40 минути. Измиваме и белим гъбите.

Поставяме ги в тавичка с олио, масло, пържолите, подправяме с чесън на прах, заливаме с лимоновия сок и виното.

Печем до готовност в загрята фурна около 20-25 минути. 5-10 минути преди да ги извадим добавяме топеното сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
За тази рецепта исках да гласувам с по ниска оценка, но по грешка явно съм чекнала максимална звезда, както и да е. Това варене 40мин е абсолютно излишно, освен ако не смяташ да ги консервираш тези пържоли. В коментара по долу си дала съвет че така стават сочни... честно не им личи да са много сочни, точно обратно, на снимката са пресготвени и изсушени.
13.04.2017 21:48
1
2
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Добре изглежда рецептата, имам някакъв проблем със свинското и винаги ми става жилаво.
10.04.2016 14:37
1
1
Покажи всички подкоментари