Начин на приготвяне
Овкусете вратните пържоли със сол и черен пипер и приберете за 30 минути в хладилник. Загрейте 2 с.л. олио и запържете нарязаните на филии гъби. Пържете до омекване, извадете ги и ги приберете на топло.
Добавете още 2-3 с.л. олио и запържете до омекване праза, който сте нарязали на колелца или полумесеци. Застелете половината праз на дъното на предварително намазнена тавичка.
Отгоре подредете пържолите и покрийте с останалия праз и гъбите. Залейте с бульона и сметаната и покрийте плътно с алуминиево фолио.
Ястието се пече около 80 минути в загрята на 180 градуса фурна. Малко преди края на печенето се отстранява фолиото, за да се запече месото. Поднасят се със смлян шарен пипер.
Коментари