Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Бистра зеленчукова чорба с булгур в мултикукър

Бистра зеленчукова чорба с булгур в мултикукър

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Бистра зеленчукова чорба с булгур в мултикукър
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр. малка глава
  • червено цвекло - 1 бр. малка глава
  • моркови - 2 - 3 бр. средно големи
  • магданоз - стръкове от 1/2 връзка
  • кервиз - 4 - 5 стръка
  • булгур - 1 ч.ч.
  • кокосово масло - 3 с.л. (или друга растителна мазнина)
  • хималайска сол - на вкус
  • чубрица - щипка
  • черен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред трябва да подготвим зеленчуците за готвене и оттам нататък мултикукърътт си знае работата.

Обелете лука, червеното цвекло и морковите. Лука накълцайте на ситно кубче, а цвеклото и морковите настържете на едрото ренде.

Измийте и отцедете стръковете магданоз и целина. Нарежете ги на ситничко. Никога не изхвърлям дръжките на магданоза и целината! Лично аз харесвам да готвя със стръковете на зелените подправки, защото са много ароматни.

В гърнето на мултикукъра слагаме кокосовото масло, подготвените лук, цвекло, моркови, магданоз, целина и хималайската сол и лекичко задушаваме на затворен капак за 5 мин.

Наливаме 1300 мл вода, натрошаваме чубрица и стартираме програма Варене. Щом заври прибавяме булгура. Затваряме капака.

При моя мултикукър програмата е 30 мин. Затова след звуковия сигнал като приключи програмата я стартирам още веднъж. Може да не я изчаквате да приключи до край. 15 мин. са напълно достатъчни. Целта е да се развари леко булгурът в зеленчуковата супа.

При желание доовкусете Бистрата зеленчукова чорба с булгур в мултикукър с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: