Начин на приготвяне
Най-напред трябва да подготвим зеленчуците за готвене и оттам нататък мултикукърътт си знае работата.
Обелете лука, червеното цвекло и морковите. Лука накълцайте на ситно кубче, а цвеклото и морковите настържете на едрото ренде.
Измийте и отцедете стръковете магданоз и целина. Нарежете ги на ситничко. Никога не изхвърлям дръжките на магданоза и целината! Лично аз харесвам да готвя със стръковете на зелените подправки, защото са много ароматни.
В гърнето на мултикукъра слагаме кокосовото масло, подготвените лук, цвекло, моркови, магданоз, целина и хималайската сол и лекичко задушаваме на затворен капак за 5 мин.
Наливаме 1300 мл вода, натрошаваме чубрица и стартираме програма Варене. Щом заври прибавяме булгура. Затваряме капака.
При моя мултикукър програмата е 30 мин. Затова след звуковия сигнал като приключи програмата я стартирам още веднъж. Може да не я изчаквате да приключи до край. 15 мин. са напълно достатъчни. Целта е да се развари леко булгурът в зеленчуковата супа.
При желание доовкусете Бистрата зеленчукова чорба с булгур в мултикукър с черен пипер.