Начин на приготвяне
Всички продукти трябва да са на стайна температура. Нужни са ви смлени орехи, шоколад или шоколадови фигурки за украса. Може да използвате и цели кестени от сладкото.
Разделяме захарта на две части. От първата част (180 грама) отделяме 2 супени лъжици и с това количество, разбиваме предварително отделените белтъци до получаването на пухкав сняг. Останалата част от захарта заедно с мекото масло разбиваме на пухкав крем.
Към него добавяме брашното, ванилията и орехите и разбъркваме. Към тази смес бавно на малки части прибавяме белтъците и разбъркваме с помощта на дървена или силиконова шпатула.
Така получената основа поставяме в правоъгълна тавичка предварително застлана с кухненска хартия. Печем блата за торта за 20-тина минути. Изваждаме и заливаме с разбитите останали 4 жълтъка и втората част захар - 100 г. Печем за още 10 мин.
Приготвяме крема, като слагаме 400 мл от млякото на котлона да се затопли.
В отделен съд разбъркваме яйцето, захарта, нишестето, останалите 100 мл мляко и пюрираните кестени.
Дърпаме млякото от котлона, добавяме другата смес, разбъркваме добре и връщаме на котлона.
Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Сваляме от котлона и прибавяме маслото, докато сладкарският крем е още топъл.
Сглобяваме мини тортичките, когато и основата, и кремът са напълно изстинали.
По желание украсяваме мини орехови тортички със сладкарски крем и кестени с орехи, шоколад, кестени от сладкото.