Начин на приготвяне
Белтъците се слагат в суха метална купа, която се обтрива с лимонов сок.
Разбиват се с миксера, след което се прибавя захарта.
Когато сместа се сгъсти, това става след около 7-8 минути се добавят 2 супени лъжици пшенично нишесте.
Разбиват се още 5 минути, след което сместа се сипва в пош с звездовиден накрайник и се оформят малки тортички, на които центърът е кух.
Сушат се на 70-75°C в продължение на 2 часа с вентилатор.
Готовите формички се пълнят с готовия крем и се слепват две по две тортите Павлова.
Отгоре също се шприцова крем и се декорира с плодове по избор - малини, боровинки и ягодов топинг.
Бон Апетит с моите мини тортички Павлова с маскарпоне крем!