Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени домати»Пълнени домати без месо

Пълнени домати без месо

Пълнени домати без месо
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Човек хапва първо с очите си и тези пълнени домати са доказателството"

Необходими Продукти

  • домати - 3 бр. /може и повече/
  • яйца - 3 бр. /за всеки домат/
  • сирене - 150 г
  • лук - 1 глава червен
  • чесън - 2 - 3 бр. скилидки
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • праз - стрък
  • люти чушки - 1 бр.
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се издълбават внимателно и се пълнят с долупосочената смес.

Овкусих надробеното сирене със малки кубчета червен лук, чесън, морков, праз, люта чушка, магданоз, сол и черен пипер.

Тази смес поставих в издълбаните домати и сложих цяло сурово яйце отгоре.

Изпекох пълнените домати за 20 мин на 180-200 градуса в централната част на фурната.

Каква оценка си давам сама от 1 до 10 - оценката ми е 8, защото вътре имаше повече влага, отколкото очаквах и според мен следващия път трябва да сложа на дъното на домата лъжица галета.

Тези пълнени домати без месо са от оранжерия и са по-воднисти. Вкусът им беше прекрасен, видът им също.

Източник: Krasimira-Giovanni Romano - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: