Начин на приготвяне
Доматите се издълбават внимателно и се пълнят с долупосочената смес.
Овкусих надробеното сирене със малки кубчета червен лук, чесън, морков, праз, люта чушка, магданоз, сол и черен пипер.
Тази смес поставих в издълбаните домати и сложих цяло сурово яйце отгоре.
Изпекох пълнените домати за 20 мин на 180-200 градуса в централната част на фурната.
Каква оценка си давам сама от 1 до 10 - оценката ми е 8, защото вътре имаше повече влага, отколкото очаквах и според мен следващия път трябва да сложа на дъното на домата лъжица галета.
Тези пълнени домати без месо са от оранжерия и са по-воднисти. Вкусът им беше прекрасен, видът им също.
Източник: Krasimira-Giovanni Romano - Кулинарна мрежа