Начин на приготвяне
Измиваме доматите, отрязваме капачетата им и ги издълбаваме с малка лъжичка. Пълнежа отделяме в купичка. Внимателно отрязваме малка част от долната им страна, за да могат да стоят в чинията за сервиране.
Следва приготвянето на пълнежа.
В блендер прехвърляме обеленото яйце, маслините, зехтина, изварата и кашкавала. Овкусяваме със щипка сол. Добавяме и 1/2 от т.н. издълбана част от доматите.
Другата можете да пасирате и използвате за декорация или да я съхраните за друго блюдо, като отново я пасирате и овкусите с подправки по Ваш вкус (риган, зехтин, босилек...). Пасираме продуктите в блендера.
С така получената смес внимателно пълним доматите. Отгоре може да ги декорирате с малки парченца маслина.
Пълнените домати Маслинка са готови.