Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захар и течен мед.
Добавя се ванилия, прясно мляко и накрая сипваме брашното и бакпулвера, да се получи каша като боза, но малко по-гъсто.
Ако е все още рядка сместа за палачинки, добавете още малко брашно, но зависи и от големината на яйцата.
В загрят тиган, намазван с олио, сипваме по 1 равна с.л. и оформяме на малка палачинка.
Печем американските палачинки на слаб огън 3 степен от двете страни и изваждаме в чиния.
Леко се затопля течен шоколад, да става за намазване.
С нож се намазват половината палачинки с шоколад и се захлупват втора.
Сервираме охладени палачинките от спелта с течен шоколад.
Чудесни за закуска и най важно, че са без глутен!