Начин на приготвяне
Разбивам маслото със захарта на пухкав крем и слагам едно по едно яйцата, като не спирам да разбивам хубаво след всяко яйце.
Предварително съм разтопила шоколада в микровълновата или на водна баня.
След като сложа всички яйца изсипвам разтопения шоколад (охладен), канелата, какаото и щипка сол.
Обърквам хубаво и накрая слагам брашното.
Насипвам в метални купички за крем карамел, като предварително ги намазвам от вътре с масло и поръсвам с брашно.
Покривам ги с прозрачно фолио и ги замразявам.
Загрява се фурната на 180 градуса, купичките се вадят от хладилника/фризера и директно се слагат в загрятата фурна.
Не се размразяват предварително.
Пекат се мъфините около 18-20 мин. и се изваждат, не трябва да се препичат, защото няма да имат течен център, а ще станат като кексчета.
Обръщат се върху чинийка готовите шоколадови мъфини и се сервират веднага топли с топка ванилов сладолед или разбита сметана.
Страхотни мъфини Шоколадов вулкан!
Коментари