Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Специални Яйца с Хайвер

Специални Яйца с Хайвер

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Специални Яйца с Хайвер
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Изискано предястие за специални поводи, което може да поднесете с чаша бяло вино - яйца с хайвер, които предизвикват възхищение"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. по избор количество
  • портокали - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л. натурално (или по 1 с.л. на яйце)
  • хайвер - 1 буркан (50 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хайверът е една от най-здравословните храни. Съдържа голямо количество протеини, витамини, желязо, магнезии, калции. Освен като афродизиак хайверът се използва и като антидепресант. Това се дължи на това, че e наситен с Омега-3 мастни киселини. Укрепва костите и подобрява зрението.

Искате да удивите гостите си? Просто ви трябват няколко прости съставки.

Яйцата с хайвер са просто и изискано студено предястие, чийто успех е поверен на качеството на съставките и свежестта на яйцата.

Потопете яйцата (които ще сте запазили на стайна температура, за да не се счупят по време на готвене) в тенджера с много вода и варете на умерен огън. След 5 минути ги извадете.

Поставете ги в студена вода и ги обелете.

Отрежете от по дебелата основа на яйцата, за да могат да са прави, поставете ги на чинията за сервиране и след това ги нарежете вертикално, само наполовина, така че да се отворят, без да се разделят напълно.

Нарежете портокалите на филийки и поставете по едно под всяко яйце, което ще сложите вътре; след това изсипете лъжица кисело мляко в яйцата, подредете чаена лъжичка хайвер, за да образувате лента, и сервирайте на масата. Сервирайте хайвера като предястие.

Не консумирайте хайвер с лъжица от неръждаема стомана или вилица, нито трябва да го поставете върху чиния с метал или стомана.

Опитайте различни видове хайвер като този от есетра (Израел, България и Китай), шренките (или любовната есетра), белугата (Иран и България), Севруга (България), Асетра Персикус ( Италия).

Яйца с Хайвер са идеални за поднесете на гостите си за аперитив, придружен с чаша бяло вино. Освен това, ако започнете вечерята с хайвер, препоръчително е да продължите с риба или качествено червено месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: