Начин на приготвяне
В купа се смесват майонеза и пудра захар, разбива се с тел. Добавят се чаша кола, домашно вино и аромати. Сипва се типово брашно, но може и бяло брашно, смесено със сода за хляб и бакпулвера, накрая тъмно какао и се разбърква.
Получава се гъста смес, която си сипва във форма с диаметър 26 см с ринг, върху хартия за печене. Печем в загрята фурна на 170 градуса около 30-35 минути, до суха клечка, и изваждаме блатът да се охлади.
Загрява се сметана без да завира, добавя се начупен черен шоколад, какао, пудра захар и се разбърква, докато се разтопи.
Оставя се да изстине и се разбива с миксер на крем, като се прибавя и маскарпоне. С лъжица се намазва сладкишът и поръсваме със захарни сърца. Оставяме да се стегне на хладно, нарязва се и хапваме.
Страхотен шоколадов сладкиш се получи.
Опитайте Шоколадов сладкиш с кола и майонеза по рецепта на Веселина Николинска.