Начин на приготвяне
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и какаото. След това изсипваме захарта, содата и ванилията, разбъркваме добре. Слагаме майонезата, която е 1 кутийка, пълним кутията с вода и добавяме и нея (това са желаните 200 мл вода).
Разбъркваме всички съставки до хомогенна смес. Приготвяме си тава за печене, която покриваме с хартия за печене. Изсипваме сместа, която наподобява на гъстота кексовата, в тавата.
Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна. Проверяваме с клечка за зъби кога е готова. Обикновено отнема 30-40 минути. Когато сладкишът е готов го вадим от фурната и го оставяме да изстине.
През това време приготвяме шоколада за украса. Разтопяваме на водна баня шоколада, който сме натрошили. Когато е готов добавяме маслото и бъркаме докато се смесят.
Пръскаме сладкиша с помощта на лъжица и го оставяме да стегне. Ако искаме можем да залеем целия сладкиш, само трябва да удвоим продуктите за украса и да размажем шоколада с помощта на нож върху десерта.