Шоколадово суфле с течна среда

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71
338
104
174
18/01/2020
"Любимата ни част от суфлето е, когато го разчупим и видим стичащият се течен шоколад по средата "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 776
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Суфле

Начин на приготвяне

Шоколадът се начупва на парчета. Може да се нареже. Заедно с маслото се разтапя на водна баня, като непрекъснато се разбърква.

Яйцата се разбиват заедно със захарта на хубава пяна. След като сместа е готова, се изсипва шоколадовата смес заедно с брашното и какаото.

Вече готовата смес се разпределя в предварително намазани с масло и какао формички.

При пълненето оставяме 2 пръста място.

Печем на 200 градуса загрята фурна за 8 - 10 мин, за да имаме шоколадов център по средата.

Като извадим готовите суфлета, изчакваме 3 мин. и тогава обръщаме в плоска чиния. Сервираме с поръсена пудра захар всяко шоколадово суфле с течна среда.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар