Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Шоколадово суфле с течна среда

Шоколадово суфле с течна среда

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71381104
Шоколадово суфле с течна среда4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
15
"Любимата ни част от суфлето е, когато го разчупим и видим стичащият се течен шоколад по средата"

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г натурален
  • краве масло - 200 г
  • яйца - 7 бр.
  • захар - 270 г
  • брашно - 120 г бяло
  • какао - 50 г
  • Още
  • масло - за намазване
  • какао - за формите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се начупва на парчета. Може да се нареже. Заедно с маслото се разтапя на водна баня, като непрекъснато се разбърква.

Яйцата се разбиват заедно със захарта на хубава пяна. След като сместа е готова, се изсипва шоколадовата смес заедно с брашното и какаото.

Вече готовата смес се разпределя в предварително намазани с масло и какао формички.

При пълненето оставяме 2 пръста място.

Печем на 200 градуса загрята фурна за 8 - 10 мин, за да имаме шоколадов център по средата.

Като извадим готовите суфлета, изчакваме 3 мин. и тогава обръщаме в плоска чиния. Сервираме с поръсена пудра захар всяко шоколадово суфле с течна среда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: