... cached Entity::getUser for 7200s, key: entusr1218671_6
Лозови сарми с леща и просо - Рецепта | Gotvach.bg

Лозови сарми с леща и просо

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
514
15
19
1
19/01/2020
"Сармички с леща и просто, много вкусни стават "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо222
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата Лозови сарми с леща и просо използваме лозови листа от 1 буркан - навити на рулца. Преди да завиваме сармите с тях, първо ги попарваме с вряла вода или ги кипваме за 10-тина минутки, за да омекнат.

Пълнежа на сармичките приготвяне по следния начин: смесваме 1 ч.ч. оранжева леща и 1 ч.ч. белено просо в купа, измиваме ги и ги накисваме. През  това време задушаваме в 3 с.л. шарлан, на ситно нарязаните 1 скилидка чесън, 1 глава лук, 2 моркова и 2 см корен джинджифил.

Заливаме ги с гореща вода - 2 чаени чаши и половина. Сипваме варивото заедно със сушения щир и разбъркваме. Подправяме с всички подправки наведнъж: 2-3 щипки сушен стрит босилек, 2 щипки кориандър, 1 равна ч.л. кимион, 1 равна чаена лъжица червено пипер, 1/2 лъжичка черен пипер, половин чаена лъжица сушен стрит джоджен от градината, хималайска сол на вкус - около 1 и 1/2 ч.л. и накрая половин лъжичка кафява тръстикова захар. Всичко заедно варим около 10 минути и сваляме тенджерата от котлона преди зърната да са се сварили.

Разпределяме си горе-долу пълнежа и завиваме сармите, като за една листо трябва около 1 богата чаена лъжица.

Подреждаме ги внимателно върху специалното ветрило да се варят на пара в тенджера с малко вода за около 20 минути!

Необикновените сармички са готови! Поднасяме ги с домашно кисело мляко или с любимата млечна салата.

Може да бъдат приготвени за семейната трапеза през цялата година!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар