Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми с ориз и леща

Лозови сарми с ориз и леща

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Лозови сарми с ориз и леща
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
30/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Завиваме лозовите сармички с ориз и леща, и усещаме, че нещата отивам към страхотна вечеря"

Необходими Продукти

  • Продукти за 20 броя сарми
  • лозови листа
  • леща - 1 к.ч. сварена
  • ориз - 1 к.ч.
  • булгур - 4 с.л. сварен
  • домати - 2 бр. от консерва
  • праз - 5 - 6 см. стрък от зелената част
  • зеленчуков бульон - 2 ч.ч.
  • кимион - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • мазнина - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празa нарязваме на ситно. Запържваме го в загрялата растителна мазнина.

Към него прибавяме ориза и лещата, като ги запържваме за 4-5 минути.

Овкусяваме със сол и пипер на вкус.

Прибавяме доматите и наливаме 1 чаша горещ бульон. Оставяме да къкри, докато оризът абсорбира течността.

Прибавяме булгура, чубрицата, кимиона и черния пипер.

С получената смес се пълнят лозовите листа, като лъскавата страна трябва да остане навън.

Навиват се стегнато и се подреждат в подходяща тенджера.

Върху сармичките се слага огнеупорна чиния или друга подходяща тежест, за да ги притиска.

Заливат се със зеленчуковия бульон и се слагат да се варят 45 мин. на тих огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: