Gotvach.bg»Рецепти»Коктейли»Сангрия»Сангрия с бяло вино и сок от бъз

Сангрия с бяло вино и сок от бъз

Miss TastyMiss Tasty
Иноватор
261657231
Сангрия с бяло вино и сок от бъз
Снимка: Анонимен
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.

Необходими Продукти

  • бяло вино - 750 мл
  • сироп от бъз - 150 мл
  • сода - 350 мл
  • лимони - 1 бр.
  • нектарини - 1 бр. праскова
  • ягоди - 4 - 5 бр. големи
  • мента - 1 бр. стрък свежа
  • лед
  • кафява захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялото вино и содата се охлажда добре в хладилник за няколко часа или за цяла нощ. Може да разчитате за добро охлаждане и на леда, но така ще се наложи да сложите повече лед и стопявайки се, той ще разреди домашната сангрия и тя ще стане по-водниста и ще се загубят вкусовете.

През лятото, когато е най-топло, предварителното охлаждане на содата и виното е направо задължително.

Прасковите нектарини се измиват, отстранява се костилката и се нарязват на ивици на 8 парчета. Не ги белете, тъй като кората ги задържа по-цели и да не се разкашкват в сангарията.

Ягодите се измиват и се слагат цели, тъй като са по-меки и нарязването им на по-дребни парчета е предпоставка за разкашкването им.

Ментата също се измива, обират се само листенцата, а стъблото се отстранява.

Лимонът се нарязва на шайби заедно с кората.

В кана се смесват бялото вино, содата, плодовете и ментата, добавя се кафявата захар – за аромат. Накрая се добавя сиропът от бъз и се разбърква добре.

Добавя се ледът – до запълване на каната.

Сангрията с бяло вино и сок от бъз се сервира в чаши за вино с лед и добре се комбинира с всякакви десерти.

Особено подходяща за летния сезон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgievaiv
Georgievaiv
Много освежаваща напитка!
18.03.2020 15:38