Сангрия с бяло вино и сок от бъз

Kristine TenovaKristine Tenova
Помощник Готвач
22
132
342
50
20/01/2020
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 163
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сангрия

Начин на приготвяне

Бялото вино и содата се охлажда добре в хладилник за няколко часа или за цяла нощ. Може да разчитате за добро охлаждане и на леда, но така ще се наложи да сложите повече лед и стопявайки се, той ще разреди домашната сангрия и тя ще стане по-водниста и ще се загубят вкусовете.

През лятото, когато е най-топло, предварителното охлаждане на содата и виното е направо задължително.

Прасковите нектарини се измиват, отстранява се костилката и се нарязват на ивици на 8 парчета. Не ги белете, тъй като кората ги задържа по-цели и да не се разкашкват в сангарията.

Ягодите се измиват и се слагат цели, тъй като са по-меки и нарязването им на по-дребни парчета е предпоставка за разкашкването им.

Ментата също се измива, обират се само листенцата, а стъблото се отстранява.

Лимонът се нарязва на шайби заедно с кората.

В кана се смесват бялото вино, содата, плодовете и ментата, добавя се кафявата захар – за аромат. Накрая се добавя сиропът от бъз и се разбърква добре.

Добавя се ледът – до запълване на каната.

Сангрията с бяло вино и сок от бъз се сервира в чаши за вино с лед и добре се комбинира с всякакви десерти.

Особено подходяща за летния сезон.

Бар шейкър
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бар шейкър
9.78 лв.
Виж ››

Станете истински магьосник в приготвянето на шейкове и коктейли с нашия бар шейкър. Необходими са ви точните съставки, доза въображение и бар шейкъра, за да изумите всички с прекрасни напитки, които ще им предложите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Georgievaiv
Georgievaiv
18.03.2020 15:38
Много освежаваща напитка!
0
0