Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Сиропи»Сок от черен бъз

Сок от черен бъз

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Сок от черен бъз
Снимка: Албена Асенова
1 / 11
01/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Най-ефикасното средство за укрепване на имунитета и борба с инфекциите от природната аптека"

Необходими Продукти

  • черен бъз - плод
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си големи стъклени буркани от 3 литра – измиваме ги и ги подсушаваме.

Редим един ред плодчета бъз около 3-4 см и след това толкова още захар (добре е редът със захар да е малко повече). След това повтаряме и редим още 3-4 см плодчета и отново захар.

Продължаваме, докато се напълни бурканът. Завършваме с по-дебел слой захар.

Важно е да не е пълен догоре бурканът, защото в следващите дни сместа ще шупне. Гърлото на буркана се покрива с марля, след което се оставя на тъмно място. Веднъж на ден е необходимо да се бърка с дървена лъжица. И така трябва да престои 40 дни.

Когато изминат 40 дни, сместа трябва да се прецеди и полученият сок да се налее в стъклени бутилки, които да се съхранят в хладилник.

Зрънцата също може да се използват, като се вземат по една супена лъжица на ден. Може да се добавят към смутита или кремчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#240690
Потребител#240690
Здравейте. Може ли да се държи повече от 40дни ? Разбърквам го 2пъти в седмицата и все още има захар на дъното,а вече е 55-56 ден.
04.11.2019 16:53
2
3
1
Покажи всички подкоментари
rosicapi
rosicapi
Държа го на студено в хладилника, рецетата е много полезна
21.08.2018 17:13
5
Йордан
Йордан
Здравейте, трябва ли да се подсушат идеално зърната както бурканите
12.08.2018 20:22
9
4
1
Покажи всички подкоментари
Цветанка Цветанова
Цветанка Цветанова
трябва ли да се заварява?
24.06.2017 00:15
5
7
1
Покажи всички подкоментари
Petia
Petia
Не е задължително да е в хладилник, а може в хладно и тъмно помещение - например мазе или изба и задължително течността се съхранява в тъмни бутилки или завити във хартия.
Аз имам такъв сок от 2 години и не се е развалил.
И много е важно да се внимава с плодчетата - зелените са отровни!!!!!
17.05.2017 15:33
22
4
2
Покажи всички подкоментари
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
рецептата е като твоята с тази разлика че не се чака 40 дни ,а само 20 и се прецежда ,но аз направих половин доза и сега чакам да мине указания срок ,за да прецедя и да сложа в бутилки Хората лекуват не само тумори ,но дори рак
01.10.2016 14:19
27
2
1
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Аз също го приготвям точно по този начин. Изключително полезен за подсилване на имунната система.
01.10.2016 10:57
14
1