Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с тел. Налейте половината прясно мляко и сложете брашното. Разбъркайте добре с телта, като внимавате да не останат бучки. Останалото прясно мляко сложете на котлона, заедно със захарта. Изчакайте да заври и разтопи.
Налейте го на тънка струйка при яйцата, като бъркате непрекъснато. Върнете на котлона и варете до желаната от вас гъстота. Махнете, добавете ванилията и разбъркайте добре. Вземете парче стреч фолио и го сложете по повърхността на крема (слага се, за да не хване кора, докато изстива).
На дъното на всяко бурканче сложете по 1-2 натрошени бисквити. Напълнете поша с яйчен крем.
Шприцовайте малко от крема, сложете плодовете, отново крем и завършете със сметана. Оставете в хладилника да стегне. Извадете, декорирайте и сервирайте плодовата салата!
Плодова салата с яйчен крем в бурканче, с която да изненадате близките си!