Начин на приготвяне
Смиламе пилешкото месо в блендер.
Объркваме го с яйцата, солта, черния пипер и чубрицата.
Оформяме блат за соления чийзкейк на дъното на на форма с падащо дъно с хартия за печене.
Печем за около 15-20 минути в предварително загрята на 180 градуса. Оставяме го да се охлади.
За крема разбиваме с миксер сметаната и крема сиренето. Посоляваме. Слагаме подправките.
Добавяме печените чушки, които предварително сме направили на пюре. Объркваме добре.
Приготвяме желатина според описанието на опаковката и го добавяме към крема. Объркваме.
Така готовия крем разпределяме върху пилешкия блат, който сме преместили в поднос и около който сме сложили ринг.
Слагаме соления чийзкейк с пилешко месо в хладилника за няколко часа, да се желира добре.
Украсяваме солената торта по желание.
Аз украсих с варени яйца, маслини, магданоз и чушка.
Чудесен солен чийзкейк с пилешко месо се получи!
Източник: Цветомира Иванова - Кулинарна мрежа
Коментари
Ще пробвам при първия удобен случай.
Благодаря за чудесната идея!