Римска яхния

20/01/2020
"Не само Римската империя е била велика, римската яхния също е "
Приготвяне20 мин.
Готвене200 мин.
Общо220 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 211
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Загрейте половината от зехтина на силен огън и в него запечатайте шайбите от волска опашка от всички страни. Извадете в дълбока купа и покрийте с капак.

2. Намалете огъня и към мазнината сипете останалия зехтин и смления лук с чесъна и единия стрък целина. Запържете, редуцирайки силата на огъня, а след това добавете и морковите, нарязани на кръгчета поне 5 мм дебели. Когато и те се запържат, сложете бекона и гответе до стопяване на част от мазнинката му.

3. Върнете парчетата волска опашка, залейте с виното и задушете 2 минути, после още 2-3 минутки оставете на отворен капак, за да се изпари алкохолът.

4. Настържете доматите, сипете червения пипер, малко черен пипер, карамфила, дафиновия лист и щипка сол. Налейте телешки бульон или вода и оставете ястието да къкри на бавен огън 2.5 часа. Наглеждайте си нивото на течността.

5. Добавете какаото, разтворено в малко от бульона или вода, и нарежете на по едро вътре втория стрък целина и магданоз (той е по желание). Варете още около час или докато месото е съвършено крехко и с лекота се разпада от кокала. Накрая посолете още на вкус и си сложете щипка канела, индийско орехче и малко черен пипер. Задушете за 15 минути яхнията и изключете котлона.

Римската яхния е много по-вкусна, като престои поне 3-4 часа, преди да се сервира.

Добър апетит!

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Аника Войт
Аника Войт
20.01.2020 17:47
Много вкусно изглежда. Бихте ли ми казали от къде взехте месото, и прясно ли беше или замръзено. Отдавна гледам рецептата, но не мога да намеря продуктите и това ме спира
1
0
Йорданка Ковачева
Здравейте. В Испания съм в момента и опашката я купих от тук- замразена. Ако ви е трудно да намерите волска, вземете телешка, говежда... те по- лесно се откриват. Дори и да няма в момента във вашата месарница може да поръчате да ви донесат.
Успех и се надявам да споделите резултата, когато приготвите яхнийката. Безобразно вкусна е направо :)
1
0