Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с какаов крем и ананас

Бисквитена торта с какаов крем и ананас

Бисквитена торта с какаов крем и ананас
Снимка: Цветомира Иванова
1 / 9
21/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Как да не се заредим с празнично настроение - само я вижте тази бисквитена торта"

Необходими Продукти

  • бисквити - 3 пакета чаени
  • ананас - 1 бр. нарязан на парчета
  • захарни конфети - за украса
  • за крема
  • брашно - 3 с.л.
  • нишесте - 3 с.л. (моето е вкус на банан)
  • какао - 3 с.л.
  • прясно мляко - 800 мл
  • краве масло - 1/2 пакетче
  • захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложих в тенджера брашно, нишесте и какао и обърках добре първо на сухо.

После бавно налях 800 мл прясно мляко и разбих с помощта на бъркалка за яйца.

Така приготвената смес сложих на бавен огън без да спирам бъркането, докато се сгъсти.

Сложих 1/2 пакетче краве масло и бърках да се стопи. Захар на вкус.

Оставих готовия крем леко да се охлади, защото тези бисквити са много крехки и няма нужда да е горещ, както при обикновените.

Обелих и нарязах ананас на парчета.

И започнах сглобяването на бисквитената торта (показала съм в снимки).

В тортена чиния сложих само ринг от формата с падащо дъно.

Намазах леко с крем и наредих бисквити.

Ред бисквити, ред крем. Ананас сложих след втория ред бисквити. Приключих с крем отгоре.

Сложих в хладилника да стегне за 7-8 часа.

Махнах ринга и натроших няколко бисквити и захарни конфети за украса на бисквитената торта с какаов крем и ананас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: