Начин на приготвяне
Сложих в тенджера брашно, нишесте и какао и обърках добре първо на сухо.
После бавно налях 800 мл прясно мляко и разбих с помощта на бъркалка за яйца.
Така приготвената смес сложих на бавен огън без да спирам бъркането, докато се сгъсти.
Сложих 1/2 пакетче краве масло и бърках да се стопи. Захар на вкус.
Оставих готовия крем леко да се охлади, защото тези бисквити са много крехки и няма нужда да е горещ, както при обикновените.
Обелих и нарязах ананас на парчета.
И започнах сглобяването на бисквитената торта (показала съм в снимки).
В тортена чиния сложих само ринг от формата с падащо дъно.
Намазах леко с крем и наредих бисквити.
Ред бисквити, ред крем. Ананас сложих след втория ред бисквити. Приключих с крем отгоре.
Сложих в хладилника да стегне за 7-8 часа.
Махнах ринга и натроших няколко бисквити и захарни конфети за украса на бисквитената торта с какаов крем и ананас.