Сладкиш Полумесеци

21/01/2020
"Очарователни полумесеци, не на небето, а в чинията пред вас "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 081
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч. без два пръста
  • ванилия - 2 бр
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 щипка
  • ядки - 1 шепа орехи или други по избор
  • пудра захар - 50 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се бият на хубав и пухкав крем.

Сипва се олиото по малко и се бърка до поемането му - с шпатула.

Прибавя се ванилията. После брашното със содата.

Сместа за ретро сладкиша се изсипва се в тавичка, постлана с хартия и отгоре се поръсва с ядките.

Принципно оригиналната рецепта е с орехи, но на мен напоследък много ми харесва с печен осолен бадем.

Комбинацията е интересна.

Пече се на 200 градуса около 30 минути или до суха клечка.

Щом е готов, още докато е топъл, сладкишът се поръсва с пудра захар.

След като изстине, сладкишът Полумесеци се реже с кръгла форма или чаша на полумесеци.

Е, формата изобщо не е задължителна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар