Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Есенна салата с камби и моркови

Есенна салата с камби и моркови

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2271k3412k5
Есенна салата с камби и моркови
Снимка: Биляна Владова
1 / 3
23/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • камби - 6 бр. големи червени
  • моркови - 6 бр
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - около 100 мл
  • оцет - 60 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се изтърбушват от семената и след това се измиват. Подреждат се в подходяща тава с дупчиците надолу.

Поливат с вода, да не е повече от половин см в тавата. Самите се пекат десет минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

След десет минути тавата се изважда и самите се обръщат, във всяка една се пуска по малко сол и се връщат във фурната.

Пекат се, докато омекнат хубаво, но без да хващат черна коричка.

Докато камбите са във фурната, в купа с капак се смесват зехтинът и оцетът (може и балсамов).

Скилидките чесън се очернят и нарязват на филийки. Добавят се в купата. Морковите се измиват и половината се настъргват в купата.

Когато се изпекат камбите, се извеждат от фурната и докато са още горещи, се добавят морковите, чесънът, зехтинът и оцетът.

Върху тях се настъргват и останалите моркови. Купата със зеленчуковата салата се затваря с капак и се раздрусва, за да се размесят съставките на салатката.

Есенната салата с камби и моркови е готова за консумация след 3- 4 часа. Може да се съхранява в хладилник до седмица.

Колкото повече стои, съставките се смесват по-хубаво и става все по-вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: