Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Печени камби с моркови и чесън

Печени камби с моркови и чесън

редакция:
тинтин
Новак
36823
Печени камби с моркови и чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Страхотна идея за вкусни печени камби, които да съхраняваме във фризер!"

Необходими Продукти

  • камби
  • моркови
  • чесън
  • сол - 1/2 ч.л. за всяка камба
  • захар - 1 ч.л. за всяка камба
  • олио - 1 ч.л. за всяка камба
  • оцет - 1 ч.л. за всяка камба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На всяка камба махаме дръжката и семето. Във всяка камба слагаме: сол, захар, олио, оцет, 1 кръгче от морков и скилидка чесън.

Нареждаме ги в тавичка и запичаме във фурната, да поомекнат и да може да им се бели ципичката.

Вадим ги от фурната и когато изстинат ги нареждаме в кутии или в торбички и прибираме във фризера.

В сезона на камбите опитай и рецептите ни за туршия с камби или тези пълнени камби туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

az
az
слага само щипка сол
26.09.2013 10:54
1
зози
зози
И с половин лъжичка сол на камба пак стават много солени. Затова леко с навлажнен пръст се бърка в солта и леко, леко поне за 10 камби стига да се посолят само с едно топване.И с олиото е така и оцета.Направо с бутилкато по малко във всяка камба.Дори с оцета тук там,защото и много кисело става.
20.09.2013 20:28
ОПИТАЙ
ОПИТАЙ
Морковите се настъргват на ренде на едро.Добавя се нарязана целина и средно големи скилидки чесън.Посолява се.Камбите се напълват със сместа и се запичат.Слагат се топли в буркани и се заливат с гореща саламура от оцет ,олио,захар ,сол на вкус и един аспирин..Затварят се веднага и се обръщат.Завиват се с одеало и се прибират чак след като истинат.
10.09.2013 22:07
2
ales
ales
Правя камби по такава рецепта от поне 10години и във всяка камба слагам нарязан кервиз, кръгчета моркови и нарязан чесън, сол поръсвам.Като се запекат слагам веднага в буркани на винт затварям завивам с вестник и обръщам с капачката надолу като завивам отгоре с одеало така стоят и се херметизират около 24 часа /до като изстинат/
31.08.2013 22:53
2
1
за рецептата
за рецептата
камбите стават ужасно солени не се вкусват !!!!!!!!!!!!
24.11.2012 15:29
1
dd
dd
вярно е ,солта слагайте по 1/2 лъжичка че стават много солени
24.09.2012 16:41
1
1
Гамби Пиперов
Гамби Пиперов
и няма да се ядат, ще са доста солени
21.09.2012 11:52