Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Пържено пиле със стафиди и маслини

Пържено пиле със стафиди и маслини

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497584k
Пържено пиле със стафиди и маслини1 / 2
19/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр. по 100 - 120 г, може и бутчета
  • брашно - 75 г
  • стафиди - 40 г
  • чесън - 2 скилидки
  • вермут - 75 г
  • портокали - 40 мл сок
  • магданоз - 1 с.л. пресен
  • маслини - 60 г зелени и обезкостени
  • бадеми - 30 г
  • масло - 50 г
  • бял пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 80 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите във вермута и ги оставете поне 2 часа на хладно.

Пасирайте чесъна заедно с магданоза и портокаловия сок и с получената марината залейте пилешките гърди и оставете поне 1-2 часа на хладно да се мариноват.

Пресейте брашното с пипера и солта в подходяща купа. Оваляйте пилешките гърди в овкусеното брашно и ги изпържете в силно сгорещения зехтин до зачервяване. Извадете гърдите от тигана и ги приберете на топло. Отцедете мазнината.

В същия тиган загрейте маслото и вермута от отцедените стафиди. Бъркайте непрекъснато докато кипне. Оставете го да ври 1 минути, след което добавете стафидите, маслините, бадемите и пилешките гърди.

Намалете силата на котлона и запържете ястието за 10 минути, като от време на време обръщате пилешкото филе.

Поднесете топло с гарнитура от задушен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: