Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в Масло»Задушени гъби с магданозен сос

Задушени гъби с магданозен сос

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Задушени гъби с магданозен сос1 / 2
11/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • Магданозен сос
  • чесън - 1 скилидка, на ситно
  • магданоз - 1 връзка, нарязана на ситно
  • босилек - 1 с.л., нарязан на ситно
  • джоджен - 1 ч.л., нарязан на ситно
  • бяло вино - 4 с.л.
  • вода - 3 с.л., допълнително при необходимост
  • каперси - 1 с.л., изплакнати
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • Задушени гъби
  • масло - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, ситно нарязани
  • зехтин - 4 с.л.
  • гъби - 1 кг, нарязани на четвъртинки
  • брашно - 1 с.л.
  • лимони - 1/2 половинка, на сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозен сос: Смесват се магданозът, босилекът, джодженът, виното, водата и каперсите. Овкусява се със солта и черния пипер.

Задушени гъби: маслото се разтопява в голям тиган, добавя се чесънът и се запържва на умерена температура.

Добавят се зехтинът и гъбите около 3-4 мин. Овкусяват се със солта и черния пипер около 8-10 мин., или докато гъбите са готови. Добавя се и брашното и се разбърква добре. Отстраняват се от котлона и се добавя магданозеният сос. Разбърква се добре.

Връща се на огъня за 5-7 мин., или докато сосът се сгъсти. Добавя се лимоновият сос и още вода, ако сосът в прекалено гъст. Ястието се сервира горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: