Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Боб чорба с пушени свински ребра

Боб чорба с пушени свински ребра

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Боб чорба с пушени свински ребра
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Добавете към обикновената боб чорба свински ребърца и няма да искате да спрете да ядете"

Необходими Продукти

  • боб - 1 кг
  • свински ребра - 1 кг
  • моркови - 3 бр. средно големи
  • лук - 2 глави
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • джоджен - на вкус
  • магданоз - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме боба и го слагаме да се вари заедно с пушени свински ребра и трите моркова, нарязани на кубчета, добавя се 1 ч.л. сол.

В тенджера под налягане аз ги варя около 30-35 мин, но затварям тенджерата след като е завряла водата.

Махам от котлона и изчаквам да излезе парата, като вдигам клапана. Вие можете да сложите тенджерата под течаща студено вода и да вдигнете клапана, а за най- голяма безопасност, можете да изчакате сама да изкара въздуха.

Докато се вари бобът, се запържва ситно нарязаният лук до омекване. След това се добавя брашно към лука и се бърка, то ще поеме мазнината, след което се добавя червеният пипер.

Малко след това се сипва от бульона на боба 4-5 черпака, за да стане гъста смес, но трябва интензивно да се бърка, за да не стане на бучки.

Изваждат се кокалите на ребрата, остава само месото в боба. Бобът има прекрасен пушен аромат.

Получената гъста чорба от лук, брашно и червен пипер се изсипва в боба и се оставя за заври за 10 мин., като се добавя още сол на вкус и джоджен. Бобената чорба е готова за сервиране, декорира се с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: