Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Хрупкави здравословни питки с ечемик и ръжено брашно

Хрупкави здравословни питки с ечемик и ръжено брашно

Хрупкави здравословни питки с ечемик и ръжено брашно
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Опитайте тези питки - постенето никога не е било толкова вкусно"

Необходими Продукти

  • грухан ечемик - 200 г
  • ръжено брашно - 150 г
  • брашно - 250 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 7 г суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топла вода. Накиснете и ечемика в топла вода за около 10 мин.

Добавете го към маята. Прибавете захарта, солта, ръженото и бялото брашно.

Налейте хладка вода /около една чаена чаша/ и замесете тесто. Тестото е по-твърдо от обикновеното.

Оставете го на топло да втаса. Втасва трудно и бавно.

От готовото тесто оформете топчета. Разточете ги върху набрашнена повърхност и оформете малки питки.

Наредете ги в тава, посипете ги с брашно и направете разрези върху повърхността.

Изпечете ги в загрята фурна - 200 градуса до готовност.

Стават хрупкави и много вкусни!

Идеални за тези, които постят!

Хрупкавите здравословни питки с ечемик и ръжено брашно са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: