Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от ечемик и бекон

Супа от ечемик и бекон

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Супа от ечемик и бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • ечемик - 100 г
  • бекон - 110 г
  • картофи - 1 бр.
  • масло - 30 г
  • целина - 3 стръка
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 зелена пиперка
  • брашно - 30 г
  • прясно мляко - 570 г
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете бекона до златисто в маслото. В същата мазнина добавете и зеленчуците, нарязани на ситно. Намалете огъня и пържете докато омекнат.

Отдръпнете съда от огъня, добавете брашното и разбъркайте. Върнете обратно на котлона и при непрекъснато бъркано изсипете млякото.

Когато брашното се разтвори добре, добавете и ечемика, който предварително сте накиснали в гореща вода. Сложете сол и черен пипер на вкус. Доварете още 15 м-20 минути.

Непосредствено преди сервиране поръсете с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: