Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Блонди с шоколад

Блонди с шоколад

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Блонди с шоколад6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
38 мин.
Порции
12
"Тук вече спокойно можем да кажем хей, блонди, толкова си вкусен!"

Необходими Продукти

  • бял шоколад - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 100 г на стайна температура
  • брашно - 80 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 60 г
  • шамфъстък - 25 г белен, не осолен
  • орехи - 25 г
  • За украса и лек пълнеж
  • черен шоколад - 30 г 50% какао
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л.
  • масло - 8 - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на водна баня при температура, която да не надвишава 37 градуса. Ако не разполагате с кухненски термометър, може да разбиете и по стандартния начин, просто при леко загряване пухкавият крем е по-устойчив и не спада.

Разтопете маслото с белият шоколад на слаб огън или водна баня. Смесете внимателно яйчената и шоколадовата смес.

Пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте с шпатула с плавни движения до пълното му усвояване. Накрая добавете ядките, накълцани на по-едро.

Сипете сместа за браунито в подходяща тавичка (при мен-17/26 см. правоъгълна), покрита с хартия за печене или намаслена, и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна. Не забравяйте да си я загреете предварително, защото тестата с бакпулвер не трябва да чакат, а да се пекат на момента.

Печете блондито 20 минути и след това оставете да изстива.

Разтопете черния шоколад с маслото и млякото. Ако е твърде гъсто, доливайте мляко.

Напълнете шоколада в пош с тънък, гладък накрайник и бодвайте във вътрешността на сладкиша инжектирайки на места от тъмния шоколад.

Може да направите това и след като нарежете и тогава вместо да продупчвате отгоре го правете отстрани. С остатъка от шоколадовата смес направете красиви ивици на повърхността на блондито с шоколад.

Да ви е сладко с този уникален сладкиш с шоколад!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: