Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на водна баня при температура, която да не надвишава 37 градуса. Ако не разполагате с кухненски термометър, може да разбиете и по стандартния начин, просто при леко загряване пухкавият крем е по-устойчив и не спада.
Разтопете маслото с белият шоколад на слаб огън или водна баня. Смесете внимателно яйчената и шоколадовата смес.
Пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте с шпатула с плавни движения до пълното му усвояване. Накрая добавете ядките, накълцани на по-едро.
Сипете сместа за браунито в подходяща тавичка (при мен-17/26 см. правоъгълна), покрита с хартия за печене или намаслена, и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна. Не забравяйте да си я загреете предварително, защото тестата с бакпулвер не трябва да чакат, а да се пекат на момента.
Печете блондито 20 минути и след това оставете да изстива.
Разтопете черния шоколад с маслото и млякото. Ако е твърде гъсто, доливайте мляко.
Напълнете шоколада в пош с тънък, гладък накрайник и бодвайте във вътрешността на сладкиша инжектирайки на места от тъмния шоколад.
Може да направите това и след като нарежете и тогава вместо да продупчвате отгоре го правете отстрани. С остатъка от шоколадовата смес направете красиви ивици на повърхността на блондито с шоколад.
Да ви е сладко с този уникален сладкиш с шоколад!