Начин на приготвяне
Класическата панакота е бяла. Но сега дори в Италия правят панакота с различни добавки - плодове, шоколад и др.
Панакота с плодове е десерт, който завладява със своята лекота, приятна текстура и деликатен вкус! За да придадем на класическата панакота разнообразие от вкус и цвят, ще използваме киви, зелен чай Матча, манго и боровинки.
Първо, трябва да накиснете желатина, в случая агар-агар. Сложете агар агар на прах в малка купа с кокосово мляко (около 80 мл) и накиснете за 5 минути.
Кокосовото мляко има свой прекрасен аромат, който прави десерта едновременно лек и ефирен, но давайки възможност за добавка на други аромати – ром, ванилия, цитрусова есенция и др .
Поставете кокосовото млякото в тенджера. Загрейте на среден огън и преди да заври, добавете агар-агарът. Разбъркайте до пълното разтваряне на агар-агара на котлона за около две минути. Отстранете от котлона.
Добавете ванилов или цитросов екстракт, добавете Матча на прах и разбъркайте добре. Оставете на страна да изстине. Пасирайте обеленото и нарязано манго или друг плод по избор, добавете го в киселото мляко (то е нашия подсладител). Ако желаете по сладко, добавете една лъжица мед не повече! След това към сместа с кисело мляко и манго добавете сместа от желатин и зелен чай и разбъркайте добре.
Изсипете сместа във формички за желе или стъклени чаши. Преди да сервирате деликатната панакота, можете да го украсите с пресни плодове, мед, кокосови люспи, каквото сърцето ви пожелае!
Нашата ниско калорична, антиоксидантна, без захар йогурт панакота с Матча и плодове е готова.
Поставете чашките в хладилника и оставете да се охладят за 1-2 часа.
Приятно приготвяне и хапване!
P.S.Този крем можете да ползвате за плодови йогурт торти!