Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни зелеви сарми с гъби в глинен съд

Постни зелеви сарми с гъби в глинен съд

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Постни зелеви сарми с гъби в глинен съд2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • гъби - 250 г нарязани, консервирани
  • лук - 1 голяма глава
  • олио - 100 мл
  • вода - 6 ч.ч.
  • кисело зеле - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме една тенджерка на котлона с малко олио и запържваме лука. След това добавяме гъбките и ориза. Запържваме, докато оризът стане с кристален цвят. Когато е готов, добавяме 3 чаени чаши вода и оставяме да поври на тих огън, докато оризът вече е напълно сварен. Овкусяваме с всички изброени подправки.

След това чакаме да изстине сместа и започваме да навиваме зелеви сарми. На дъното на глинения съд се слагат едно или две листа от зелето, но не е задължително.

Нареждаме всички постни сарми внимателно в глинения съд и ги затискаме с чиния, която трябва да е устойчива на висока температура. Доливаме останалите 3 чаени чаши с вода и слагаме капака на глинения съд.

Директно слагаме сармичките във фурната, която не е задължително да е предварително загрята.

Пекат се на 250 градуса, като сме включили фурната отгоре и отдолу. Нужни са им около 90 минути, за да са напълно готови нашите постни зелеви сарми с гъби в глинен съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: