Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Бързи пърленки с шпек и кашкавал

Бързи пърленки с шпек и кашкавал

Бързи пърленки с шпек и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Пърленки с шпек и кашкавал, които не се нуждаят от втасване, а от някой, който да им се наслади"

Необходими Продукти

  • брашно - 550 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • кисело мляко - 400 г
  • сол - 1 ч.л. /на вкус/
  • за плънката
  • шпек - 100 г на кубчета
  • кашкавал - 150 г
  • чубрица - 2 щипки
  • олио - 1 к.ч. за тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашно в тава и се оформя кладенче.

В киселото мляко се разбърква бакпулвера да шупне и се сипва в брашното.

Добавя се сол 1 равна ч.л. ронена чубрица, настърган кашкавал и шпек, нарязан на малки кубчета.

Разбърква се и месим тесто за пърленки, докато спре да лепне.

Покрива се с кърпа или фолио за 20 минути.

Оформя се фитил и се нарязва на 6 равни части.

Всяка пърленка се точи на кръгла кора 14 см и се набождат с вилица.

В загрято тиганче 15 см с 1 с.л. олио печем пърленките от двете страни и обръщаме с шпатулка.

След като котлонът загрее, се намаля до 4 степен, да не изгорят пърленките, а вътре да са сурови.

За всяка се сипва по 1 л олио в тигана.

Изваждаме бързите пърленки с шпек и кашкавал в чиния, поръсваме с малко шарена сол и нападаме.

Уникални са, опитайте! Страхотни са, бързо се приготвят без мая и втасване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: