Свински джолан с ябълки и кисело зеле

Сергей АнчевСергей Анчев
Помощник Готвач
226
82
412
3
25/01/2020
"Ябълките придават неустоим вкус на свинския джолан - заслужава си да го опитате, приготвен по този начин "
Приготвяне15 мин.
Готвене300 мин.
Общо315 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо658
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • джолан - около 1.5 кг /по - добре преден/
  • кисело зеле - 1 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • масло - 5 с.л. слънчогледово
  • чушки - 2 сухи
  • черен пипер - 20 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете киселото зеле на лентички, ябълките на парчета колкото една хапка.

Сухите чушки начупете или нарежете на едро.

Всичко това объркайте с олио, червен и черен пипер и дафинов лист.

В глинен съд с капак заровете джолана в приготвената смес.

Поставете във фурната на 150 градуса за 5 часа.

Свинският джолан с ябълки и кисело зеле е готов!

Имате превъзходно зимно ястие.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар