Начин на приготвяне
Сварете патешките воденички до омекване. Ароматният бульон може да запазите за вкусна патешка супа.
Нарежете ги на филийки и поръсете с черен пипер.
В тиган загрейте олиото и в него сотирайте зеления лук, едро накълцан. Добавете нарязаните патешки воденички с маслото и запържете.
Налейте виното и цитрусовите сокове, посолете и гответе, докато сосчето се редуцира и сгъсти, а ароматите се слеят. По желание подправете с още черен пипер.
Сервирайте мезето топло и му се насладете в хубава компания и добро питие.
Наистина разкошно мезе от патешки воденички!
Бележка: На патешкото месо му отива да има леко сладка нотка, в случая тя идва от портокаловия сок, а виното, което използвам също е сладко, с което още повече я подсилвам, но в никакъв случай не се натрапва.