Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Патешки воденички с лук и чушки

Патешки воденички с лук и чушки

Патешки воденички с лук и чушки
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Ама как така не сте готвили досега патешки воденички? Ето, вижте как се прави"

Необходими Продукти

  • патешки воденички - 500 г
  • лук - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. голяма зелена
  • чушки - 1 бр. голяма червена
  • черен пипер
  • сол
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • чубрица
  • сминдух
  • магданоз - пресен
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме воденичките и заливаме с топла вода. Варим до готовност, докато омекнат добре. Измиваме и почистваме от дръжките и семената зелената и червената чушки.

Лука белим и нарязваме заедно с чушките на едри парчета. Сварените воденички изваждаме от бульона (запазваме бульона от варенето). Нарязваме воденичките на парчета и слагаме в тенджера.

Прибавяме нарязаните лук и чушките. Наливаме олио, малко бульон от варенето, краве масло, черен пипер, сминдух, чубрица и сол на вкус.

Задушаваме воденичките, лука и чушките, докато останат на мазнина. Преди да свалим от котлона ръсваме пушен червен пипер и разбъркваме. Поднасяме със зелен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: