Нисковъглехидратен солен кекс

26/01/2020
"Ако спазвате диета, да знаете, че това е от нещата, които може да хапвате спокойно, така че си вземете повече от соления кекс, докато все още има "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 362
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с вилица. Добавят се извара, сол на вкус, аз сложих 1 щипка.

Шунка се нарязва на малки кубчета и смесваме с яйцата. Добавят се риган, семена и сода за хляб. Върху содата се сипва ябълков оцет и когато шупне, се разбърква.

Накрая лъжица по лъжица брашното от смляно ленено семе и брашно от просо.

Разбърква се средно гъсто тесто и се сипва в малка форма за кекс.

Отгоре се поръсват семена. Печем нашия солен кекс в загрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути до суха клечка.

Изважда се на решетка да се охлади, нарязваме и сервираме този нисковъглехидратен солен кекс.

Вкусен и здравословен кекс, хапваме без да се притесняваме за килограмите!

Продълговата тефлонова форма за кекс - 30 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Продълговата тефлонова форма за кекс - 30 см
4.99 лв.
Виж ››

Кекс, хляб или друго - тази практична форма за кекс е префектна за приготвянето на всякакви печива, а вие ще останете очаровани от нейното качество

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар