Начин на приготвяне
За направата на две порции от моя бюрек в гювече ще са ви необходими 6 броя кори за баница (по три за гювече).
Намажете хубаво дъното и стените на гювечетата с масло.
В отделна купа правим плънката за нашите бюрек банички. Настъргваме сиренето, кашкавала, добавяме яйцата и киселото мляко - всичко разбъркваме добре.
Корите за баница сгъваме до дължина, два пъти (веднъж на половина и още един път). Поставяме първата кора на дъното на гювечето, като краищата висят отвън.
Слагаме 2-3 лъжици от плънката + 1 бучка масло и слагаме следващата кора, като пак двата ѝ края висят отвън. Следва отново плънка и третата кора.
Накрая завиваме и краищата, като пак редувате с плънка и парченце масло.
Внимавайте как разпределяте плънката, защото трябва да ви остане и за края. Залейте с остатъка и сложете във фурната.
Пече се бюрекът в предварително зягрята фурна на 180 градуса, докато отгоре не стане златиста коричка (20-25 минутни).
Надявам се моята рецепта за бюрек в гювече да ви е харесала.
Да ви е сладко.
Коментари