Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пасти»Блат за шоколадови петифури

Блат за шоколадови петифури

Блат за шоколадови петифури
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
29/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"Обожаваме шоколадови петифури, а вече имаме и перфектната рецепта за блат"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • портокалова есенция - 1 капачка от шишенцето
  • какао - 2 с.л. тъмно
  • прясно мляко - 150 мл
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 ч.л. пълна
  • шоколад - 30 г
  • олио - 3 с.л.
  • крем
  • сметана - 100 г течна
  • маскарпоне - 3 с.л.
  • сладкарска боя - жълта за храна
  • захарни перли
  • сироп
  • прясно мляко - 100 мл
  • портокалов сок - 100 мл /от 1 голям/
  • мед - 1 с.л.
  • Глазура
  • готварска сметана - 100 г
  • черен шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с миксер яйцата със захарта. Добавя се олио, топло прясно мляко с разтопен в него шоколад и разбъркано с какаото.

Прибавя се есенция от портокал и накрая брашното, разбърква се кексова шоколадова смес.

Сипва се в правоъгълна тавичка върху хартия за печене и печем в загрята фурна 180°C около 25-30 минути до суха клечка.

Изважда се шоколадовият блат да се охлади, краищата се изрязват и се хапват, а отгоре се сиропира със смес от прясно изцеден портокалов сок, прясно мляко и мед.

Леко се загрява готварска сметана, добавя се малки парчета шоколад и се разбърква да се разтопи. Ако е гъсто, добавям и малко прясно мляко.

Блатът се нарязва на квадрати като за петифури с размери по избор и се залива с шоколадовата глазура.

От този блат за шоколадови петифури се получават разкошни пастички.

Декорира се с розички от разбита сметана с маскарпоне и жълта боя.

Сервираме охладени!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: