Начин на приготвяне
С белачката за картофи обелете само оранжевата част на портокалите.
Почистете с ръка бялата ципа и нарежете почистените резени на малки парчета.
Сложете парчетата в тенджерка със захарта и сварете за един час.
Обелените оранжеви кори сложете в тенджерка, покрийте с вода и кипнете, след което излейте водата, налейте нова и кипнете. Повторете още веднъж.
Прибавете коричките към сладкото и доварете до желаната гъстота, пасирайте до гладкост.
Малко преди да свалите от огъня сладкото от портокали, излейте сока на половин лимон.
Ароматизирайте с 1 ч.л. канела.
Насипете горещото домашно сладко от портокали в затоплени сухи бурканчета и обърнете с капачките надолу, докато се охладят.
Забележка: Използвайте плодове, корите на които не са обработвани с химикали!